Pokud se nesečtete online, musíte od 17. 4. do 11. 5. vyplnit listinný formulář. Získáte ho spolu s odpovědní obálkou od sčítacího komisaře (zaměstnanec České pošty), který se dostaví v předem oznámeném termínu a vyčká na váš příchod před vaším domem. Formulář a obálku si můžete od 17. 4. vyzvednout také sami na poště v Koryčanech na náměstí č. p. 153.
Vyplněný formulář v obálce odevzdáte nejpozději do 11. 5. na poště nebo ho vhodíte do poštovní schránky. Obálka s logem Sčítání 2021 má předtištěnou adresu a její odeslání je zdarma.
Ve sčítání se ptají, zda bydlíte ve vlastním nebo pronajatém, na plochu bytu v metrech čtverečních, počet místností, vybavenost plynem a vodou a způsob vytápění. Ve formuláři dále zjišťují i první bydliště po narození a místo obvyklého pobytu rok před sčítáním, informace o nejvyšším ukončeném vzdělání, zaměstnání a místě pracoviště nebo školy.
Otázky týkající se národnosti a náboženské víry jsou dobrovolné. Je na vašem rozhodnutí, zda na ně odpovíte. Pro vyplnění údajů o všech osobách, které v bytě bydlí, potřebujete jejich jména, rodná čísla nebo čísla osobních dokladů vydaných Českou republikou a data narození.
Neptají se na žádné majetkové poměry ani na zdravotní stav.
 
Přehled všech otázek s vysvětlivkami https://www.scitani.cz/csu/scitani2021/rozsirena-napoveda-k-lsf 
Přílohy
FileDescriptionVyvěšenoSejmutoFile size
Download this file (Sčítání 2.png)Sčítání 2.png   148 kB
Download this file (Sčítání 3.png)Sčítání 3.png   117 kB